Search

Transportverzekering

Transport- verzekering

Wat is een Transportverzekering

Schade aan goederen tijdens het transport of bij het laden en lossen kan verzekerd worden in een transportverzekering. Een transportverzekering is er zowel voor het verzekeren van de aansprakelijkheid van transporteurs als voor bedrijven die zelf hun goederen vervoeren.

CMR (Aansprakelijkheid van de beroepsgoederenvervoerder over de weg)

Tijdens het vervoer van goederen over de weg voor derden is de vervoerder verantwoordelijk voor de goederen dit hij vervoert. Door middel van het afsluiten van een CMR Verzekering, verzekert de beroepsvervoerder zich voor de financiële gevolgen voor beschadigingen of verlies aan de door hem of zijn onderaannemers vervoerde goederen.

CTA (Container Trailer Verzekering)

Een CTA-verzekering dekt de contractuele aansprakelijkheid van de vervoerder in voor schade of verlies van getrokken opleggers van derden. Naast de opleggers worden ook aanhangwagens, containers van derden verzekerd.

Vervoer van Goederen voor Eigen Rekening

De schade of het verlies van goederen (bijvoorbeeld koopwaar, toevertrouwde goederen van klanten en werkmaterieel) dat voor eigen rekening (dus niet tegen betaling) vervoerd worden in lichte vrachtwagens, vrachtwagens en opleggers, kan verzekerd worden in een polis Vervoer van Goederen voor Eigen Rekening.

Kan ik ook mijn wagenpark laten verzekeren?

Ja! Het verzekeren en preventief opvolgen van wagenparken van bedrijven behoort tot de specialisatie van De Boever Verzekeringen.

Biedt De Boever Verzekeringen ook verzekeringen voor landbouwvoertuigen aan?

Ja! Ook jouw landbouwvloot verdient de beste bescherming. Lees meer over wat we kunnen aanbieden voor jouw agrarische onderneming en laat een voorstel op maat uitwerken door onze experten. We leren je graag kennis maken met onze verzekering Casco Uitgebreid en onze Castrol Performance Plan verzekering.

Hoe weet ik hoe mijn Transportverzekering eruit moet zien?

Elk bedrijf zet op een andere manier transport in binnen de werking van de onderneming. De Boever Verzekeringen bekijkt graag wat jouw specifieke situatie is. Door onze online vragenlijst in te vullen kunnen wij jou een verzekering op maat aanbieden.

Hoe weet ik welke verzekering ik nodig heb?
Hieronder geven wij een kort en bondig overzicht van al onze verzekeringen voor ondernemingen. Klik gerust door voor meer informatie, bekijk ook onze verzekeringen voor particulieren en landbouw- en werkmachines of neem contact met ons op.