Objectieve Aansprakelijkheid na Brand en Ontploffing

Wat is een verzekering Objectieve Aansprakelijkheid na Brand en Ontploffing

De verzekering Objectieve Aansprakelijkheid na Brand en Ontploffing is een wettelijke verplichte verzekering in het geval dat jouw bedrijfsgebouw een voor het publiek toegankelijke ruimte heeft.

Deze verzekering beschermt derden wanneer die in jouw zaak schade lijden door brand of ontploffing. Objectieve aansprakelijkheid houdt in dat je verplicht bent om de slachtoffers te vergoeden, zelfs wanneer je geen fout maakte of als je slechts gedeeltelijk verantwoordelijk bent. Van zodra er een link is tussen hun schade en de brand of ontploffing kunnen de slachtoffers erop rekenen dat hun lichamelijke en materiële schade sowieso vergoed wordt. Niet alleen derden in jouw ruimte zijn beschermd, maar ook wie buiten staat of zich in de onmiddellijke nabijheid bevindt. Denk bijvoorbeeld aan buren, voetgangers of eigenaars van in de buurt geparkeerde auto’s. Slachtoffers kunnen gerust zijn: hun schade wordt vergoed.

Welke bedragen zijn er verzekerd?

  • € 23.105.725,44 euro voor lichamelijke schade*
  • €  1.155.286,27 euro voor materiële schade*

* aan index 171,41 van de consumptieprijzen

Hoe weet ik hoe mijn verzekering Objectieve Aansprakelijkheid na Brand en Ontploffing eruit moet zien?

We bekijken graag met jou de specifieke situatie van jouw publiek toegankelijke ruimte en hoe we deze het best verzekeren. Door onze online vragenlijst in te vullen kunnen wij jou een verzekering op maat aanbieden.

Hoe weet ik welke verzekering ik nodig heb?
Hieronder geven wij een kort en bondig overzicht van al onze verzekeringen voor ondernemingen. Klik gerust door voor meer informatie, bekijk ook onze verzekeringen voor particulieren en landbouw- en werkmachines of neem contact met ons op.