Search

Pensioenverzekeringen

Pensioen- verzekeringen

Welke pensioenverzekeringen bestaan er?

Er zijn twee manieren waarop je kan sparen voor je pensioen:

Pensioensparen

De verzekering Pensioensparen is er voor personen die op regelmatige basis willen sparen voor hun pensioen. Met deze verzekering ontvang je een fiscaal voordeel op elke storting die gemaakt wordt in het kader van het wettelijk pensioensparen. Door te sparen voor je pensioen krijg je een grote zekerheid aangezien elk bedrag dat je spaart jou gegarandeerd rente oplevert.

  • Deze verzekering moet je minstens 10 jaar laten lopen
  • Het is aangewezen om de spaarverzekering te laten lopen tot je 65e verjaardag (indien je de verzekering vervroegd afsluit is dat niet meer fiscaal voordelig)
  • Je kan kiezen voor het vaste rendement van de Tak 21 – verzekeringsrekening
  • Of voor het mogelijks hogere rendement van één of meer Tak 23 – beleggingsfondsen (dat rendement varieert in functie van de marktomstandigheden)

Lange Termijnsparen

Deze verzekering vormt een aanvulling op de verzekering Pensioensparen en is er voor mensen die aanvullend op het pensioensparen nogmaals op regelmatige tijdstippen willen sparen met een fiscaal voordeel.

  • Bij langetermijnsparen kan je een hoger bedrag fiscaal voordelig storten dan bij pensioensparen
  • Waar er bij pensioensparen geen premietaks is, bedraagt deze 2% bij langetermijnsparen
  • Op je 60e verjaardag (of op de 10e verjaardag van het contract als het afgesloten werd vanaf 55 jaar) wordt er een éénmalige anticipatieve heffing gevraagd van 8% bij pensioensparen en 10% bij langetermijnsparen
Hoe weet ik hoe ik best spaar voor mijn pensioen?

Heb je geen idee hoeveel financiële middelen je juist nodig hebt om na je pensioen te voldoen aan een bepaalde levensstandaard? Onze adviseurs staan je graag bij met advies wanneer we jouw beleggingsprofiel in kaart hebben gebracht. Daarbij doen we beroep op GONNA.BE. GONNA.BE is een online tool ontwikkeld door verzekeraar Baloise Insurance in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven die jou vertelt of je nood hebt aan pensioenplanning. De tool is 100% anoniem en geeft je gratis, vrijblijvend en objectief inzicht in wat jij nodig hebt om kwaliteitsvol te kunnen leven na je pensioen.

Na het invullen van deze online tool krijg je een rapport waar onze adviseurs verder mee aan de slag kunnen om jou te adviseren welke pensioenverzekering jij nodig hebt. Zo krijg jij de pensioenverzekering op maat, aangepast aan jouw specifieke behoeften. Contacteer ons gerust bij vragen of voor hulp bij het gebruiken van deze tool.

Hoe weet ik welke verzekering ik nodig heb?
Hieronder geven wij een kort en bondig overzicht van al onze verzekeringen voor particulieren. Klik gerust door voor meer informatie, bekijk ook onze verzekeringen voor bedrijven en landbouw- en werkmachines of neem contact met ons op.