Zoeken

Arbeidsongeschiktheids-
verzekering

Arbeids- ongeschiktheids
verzekering

Wat houdt een arbeidsongeschiktheidsverzekering in?

Wat houdt een arbeidsongeschiktheids- verzekering in?

Het is belangrijk om te weten wat de omvang is van jouw inkomen nadat je arbeidsongeschikt wordt omwille van ziekte of een ongeval. Via de wettelijke ziekteverzekering ontvang je bij een arbeidsongeschiktheid omwille van ziekte of een ongeval een vervangingsinkomen. Dit vervangings- inkomen is vaak onvoldoende om jouw vaste uitgaven (zoals huur of afbetaling van jouw woning, gas, elektriciteit, water, eten en drinken…) te kunnen financieren.

Via een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan je een extra deel van jouw brutoloon verzekeren, zodat het totale vervangingsinkomen (inkomen via de wettelijke ziekte- verzekering + verzekerd loon via privé verzekeraar) voldoende hoog is om levenskwaliteit bij arbeids- ongeschiktheid op peil te houden.

Hoe weet ik wat voor arbeidsongeschiktheidsverzekering ik nodig heb?
Om inzicht in te krijgen in wat je juist ontvangt in geval van arbeidsongeschiktheid, ontwikkelde verzekeraar Baloise Insurance in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven een online tool die jou vertelt of je nood hebt aan een bijkomende arbeidsongeschiktheidsverzekering. De naam van deze tool is GONNA.BE. De tool is 100% anoniem en geeft je gratis, vrijblijvend en objectief inzicht in of en waarom je nood zou hebben aan een extra arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Na het invullen van deze online tool krijg je een rapport waar onze adviseurs verder mee aan de slag kunnen om jou te adviseren welk deel van je inkomen je nog moet verzekeren om alle kosten te kunnen dekken bij arbeidsongeschiktheid. Zo krijg jij de arbeidsongeschiktheidsverzekering op maat, aangepast aan jouw specifieke behoeften. Contacteer ons gerust bij vragen of voor hulp bij het gebruiken van deze tool.

Hoe weet ik welke verzekering ik nodig heb?
Hieronder geven wij een kort en bondig overzicht van al onze verzekeringen voor particulieren. Klik gerust door voor meer informatie, bekijk ook onze verzekeringen voor bedrijven en landbouw- en werkmachines of neem contact met ons op.