Zoeken

Autoverzekering

Auto- verzekering

Wat houdt een autoverzekering in?

Een autoverzekering bevat standaard de wettelijk verplichte verzekering BA Motorrijtuigen. Deze verzekering dekt de inzittenden van het voertuig en de andere betrokkenen bij een ongeval, met uitzondering van de bestuurder. Je kan je auto echter nog verder laten verzekeren met een rechtsbijstandsverzekering, een kleine of grote omniumverzekering, een bestuurdersverzekering en een uitgebreide pechverhelping.
 • Rechtsbijstand auto: Deze verzekering biedt juridische bescherming bij gebeurtenissen die te maken hebben met het bezit, de eigendom of het gebruik van jouw auto.

 

 • Kleine Omnium: Deze extra verzekering beschermt jouw voertuig bij:
  • Diefstal
  • Glasbreuk
  • Brand
  • Natuurrampen
  • Aanrijding met dieren

 

 • Grote Omnium: Deze extra verzekering omvat naast de kleine omniumverzekering ook de eigen schade bij een aanrijding of een ongeval.
 • Bestuurdersverzekering: Bij een ongeval met gewonden zijn de inzittenden van jouw voertuig beschermd met de standaard BA Motorrijtuigen verzekering. De bestuurder van het voertuig is echter nog niet verzekerd met deze standaardverzekering en neemt best een bijkomende bestuurdersverzekering om zich in te dekken voor extra medische kosten, tijdelijke of blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een auto-ongeval.
 • Uitgebreide pechverhelping: Bij een BA Motorrijtuigen verzekering of een Omnium verzekering wordt meestal gratis bijstand na een ongeval. Wil je echter ook bijstand bij pech, dan neem je best deze aanvullende verzekering uitgebreide pechverhelping. Check hiermee samenhangend ook onze bijstandsverzekeringen.
Hoe weet ik hoe mijn autoverzekering eruit moet zien?

Afhankelijk van jou en jouw voertuig stellen wij een offerte op jouw maat op. Ben jij op zoek naar een autoverzekering, een motorverzekering, een verzekering lichte vracht of een mobilhome verzekering? Je kan jouw offerte gratis opvragen bij De Boever Verzekeringen, aangepast aan jouw verwachtingen van een voertuigenverzekering. Ontvang onmiddellijk een offerte van één van de verzekeraars waarmee we samenwerken. Op basis van de ontvangen informatie gaan wij na of we je nog betere voorwaarden kunnen aanbieden via één van onze partner verzekeraars.

Hoe weet ik welke verzekering ik nodig heb?
Hieronder geven wij een kort en bondig overzicht van al onze verzekeringen voor particulieren. Klik gerust door voor meer informatie, bekijk ook onze verzekeringen voor bedrijven en landbouw- en werkmachines of neem contact met ons op.