Overlijdens-
verzekering

Welke overlijdensverzekeringen bestaan er?

Er bestaan twee grote soorten overlijdensverzekeringen:

Schuldsaldoverzekering

De Schuldsaldoverzekering wil de nabestaanden van de verzekerde overleden persoon beschermen gedurende een gekozen periode. Zo wordt de openstaande schuld van de verzekerde ten opzichte van de kredietgever bij overlijden verzekerd gedurende de gekozen verzekeringstermijn. Daardoor worden de nabestaanden ontzien van een gepeperde rekening. Een voorbeeld van zo’n openstaande schuld is een hypotheeklening bij aankoop van een woning. De Schuldsaldoverzekering is een overlijdensverzekering TAK21.

Tijdelijke overlijdensverzekering

Een tijdelijke overlijdensverzekering beschermt jouw gezin tegen de gevolgen van een overlijden. Dat is niet enkel nuttig in het geval de overledene een openstaande schuld heeft staan, maar ook voor diverse andere redenen beschermt een tijdelijke overlijdensverzekering de nabestaanden, waaronder:

  • Indekking van te betalen successie-, of schenkingsrechten van nabestaanden
  • Financiële bescherming van jouw gezinsleden bij een vroegtijdig overlijden van een gezinshoofd

 

De tijdelijke overlijdensverzekering is nuttig voor jou wanneer je bijvoorbeeld studerende kinderen hebt of wanneer jouw partner een pauze neemt in zijn of haar carrière. Door een tijdelijke overlijdensverzekering te nemen bescherm jij jouw partner en kinderen voor de desastreuze gevolgen die gepaard zouden gaan met een vroegtijdig overlijden van jou in die periode. Als je zou overlijden in de periode waarvoor je verzekerd bent, ontvangen jouw nabestaanden de met de verzekeraar afgesproken som.

Hoe weet ik wat voor overlijdensverzekering ik nodig heb?

Het is heel belangrijk om jezelf de vraag te stellen: Wat als het fout loopt? Wat als ik vroeger sterf dan verwacht? Wat zijn de financiële gevolgen voor mijn omgeving? Onze adviseurs staan je graag bij met advies over deze verzekering.

Hoe weet ik welke verzekering ik nodig heb?
Hieronder geven wij een kort en bondig overzicht van al onze verzekeringen voor particulieren. Klik gerust door voor meer informatie, bekijk ook onze verzekeringen voor bedrijven en landbouw- en werkmachines of neem contact met ons op.